Sorggruppe for efterladte

En sorggruppe er en mulighed for at opleve et tæt menneskeligt fællesskab, hvor man kan få lov til at tale om tabet i et forum, hvor de også er tilladt at græde. Hvor der er nogen, der vil lytte, og som hjælper den efterladte ved at stille opklarende spørgsmål, så man efterhånden kan erfare, at man kan bære det ubærlige.

Ole Munk Sørensen deltog i "Sorggruppen for efterladte" efter sin kones død for godt to år tilbage.
- Det at være alene har været hårdt ved mig, siger Ole Munk Sørensen på 74 år, der i 43 år var gift med Bodil.
- Jeg mangler virkelig en, jeg kan drille, snakke med, få gensidighed af og føle kammeratskab med, hvilket vort ægteskab var bygget op på. Bodil døde af livmoderkræft i 2012. Det er det største savn, jeg endnu har oplevet. Heldigvis fik jeg mulighed for at komme med i en "Sorggruppe for efterladte", som Bangsbostrand Sogn har oprettet i Hånbækkirken", fortæller Ole Munk Sørensen og fortsætter:
- Det har været rigtig fint for mig at være med her og kunne tale med nogle, jeg ikke kendte i forvejen, men som havde samme følelse af sorg, som jeg selv har. Jeg tager hverken depressionspiller eller noget andet. For det hjælper mig ikke. Jeg skal ud blandt andre, se lyset. Og det er det lys, jeg leder efter. Det er dog ikke sådan, at min sorg forsvinder, men sorggruppen har hjulpet mig til at se verden fra det nye sted, hvor jeg nu er, nemlig som efterladt. Det vil altid, hver gang jeg tænker på hende, give et stik indeni, men med tiden bliver det ikke så voldsomt, lyder det afklaret fra Ole Munk Sørensen.

Kontakt

Ønsker du at deltage i sorggruppen, kontakt venligst kirke- og kulturmedarbejder Vibeke Bach Hansen på telefon 40 59 43 01.

Brev fra en sorggruppedeltager

21-årige Louises historie