Dødsfald

Når et dødsfald finder sted, kan man vælge at kontakte en bedemand. Bedemanden vil i så fald foranledige kontakten til præst og kirkekontor. Ligeledes vil bedemanden sørge for at, det nødvendige papirerarbejde bliver ordnet på korrekt vis.

Ønsker man ikke at gøre brug af bedemand, skal man snarrest muligt efter dødsfaldet anmelde det til kirkekontoret i afdødes bopælssogn. Det er altid afdødes bopælssogn, som er begravelsesmyndighed, uanset hvorfra begravelsen eller bisættelsen skal finde sted. Det er ligeledes på kirkekontoret, at der træffes aftale om, hvornår bisættelsen eller begravelsen skal foregå. Kirkekontoret formidler kontakt til en af sognets to præster.

Et dødsfald skal som udgangspunkt anmeldes digitalt. Dette gøres via www.borger.dk.

Har man ikke mulighed for, at anmelde dødsfaldet digitalt, kan man udskrive formularen "dødsanmeldelse og anmodning om begravelse/ligbrænding", som hentes og afleveres til kirkekontoret i afdødes bopælssogn snarrest muligt efter dødsfaldet.

Læs mere om dødsfald og begravelse på Folkekirkens hjemmeside her