Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Fødsel

Når et barn bliver født, modtager kirkekontoret en fødselsanmeldelse fra sygehuset eller jordmoderen.

Er forældrene gift, skal de ikke foretage sig ydereligere.

Er forældrene ikke gift, kan de indgive en omsorgs og ansvarserklæring, som giver fælles forældremyndighed. Omsorgs og ansvarserklæringen udfyldes på borger.dk.

Følg linket hertil.

Har forældrene ikke mulighed for at benytte sig af den digitale løsning, kan omsorgs og ansvarserklæringen udfyldes på papirløsning (skema kan fås på kirkekontoret). Dette skema afleveres i så fald på bopælssognets kirkekontor. Husk venligst, at forældre og vitterlighedsvidner skal skrive under samtidig.

Omsorgs- og ansvarserklæringen skal være kirkekontoret indgivet senest 14 dage efter barnets fødsel, i modsat fald, er det Statsforvaltningen Nordjylland som behandler faderskabet.