Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

 

Vielse og velsignelse

Ønsker I at blive viet eller få en velsignelse af jeres borgerligt indgået ægteskab, kontakter I kirkekontoret på telefon 98 42 06 93, for nærmere aftale. 

I ugen op til brylluppet har I en samtale med den af sognets præster, som skal forestå vielsen af jer. Præsten gennemgår vielsesritualiet og med afsæt heri følger en personlig samtale, der bliver udgangspunkt for præstens tale til brudeparret. Her aftaler I også hvilke salmer, der skal synges i kirken. 

Forud for brylluppet skal I indhente en prøvelsesattest fra jeres kommunekontor. Prøvelsesattesten, som højest må være udstedt fire måneder før brylluppet, skal indleveres på kirkekontoret. 

Ønsker I navneændring i forbindelse med vielsen, kan I anmode om navneændring på bryllupsdagen via Borger.dk. Følg linket her.

Er det ikke muligt, at benytte den elektroniske ansøgning om navneændring, skal I indlevere blanketten Navneændring på Bryllupsdagen til kirkekontoret forud for vielsen. Blanketten skal afleveres til bopælssognet, uanset fra hvilken kirke vielsen skal finde sted. Blanketten kan hentes på kirkekontoret.

For at blive viet i kirken eller få en kirkelig velsignelse af allerede borgerligt indgået ægteskab, skal enten brud eller brudgom være medlem af den Danske Folkekirke.

 

Læs mere om bryllup her