Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne.
Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander kan komme til at tvivle på, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret, men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok.
Tro handler også om tvivl, og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet, og ja til at Gud er en del af dit liv. Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes inden din konfirmation.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Bangsbostrand Kirke foregår i de to første skoletimer tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag i kirkens undervisningslokaler. 

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller dans. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når du går til præst, lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, diskuterer og synger sammen.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester inden din konfirmation. Det kan både være i din egen kirke eller i andre kirker, du har lyst til at besøge.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationerne i Bangsbostrand Kirke går præst og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder. Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander, og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor præsten kalder en konfirmand frem ad gangen, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger du dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen. Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Konfirmationer i Bangsbostrand Kirke

Datoerne for konfirmation offentliggøres på kirkens hjemmeside den 1. juni kl. 08:00 i året før konfirmationen.
I tilfælde af, at den 1. juni falder i en weekend, eller en helligdag, offentliggøres datoerne på den sidste skolehverdag inden den 1. juni.

Her tilmelder du konfirmanden til konfirmationsforberedelse. Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret i åbningstiden.

Når du tilmelder dit barn, skal du huske at vælge Bangsbostrand sogn, selvom du bor i et andet sogn. 

Trin 1
Klik HER for at tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit MitID.
Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen. 
Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten. 
Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret på 98 42 06 93.
Trin 2
Klik HER  for at give kontaktoplysninger. Platformen Konfirmandkommunikation giver mulighed for sikker kommunikation mellem præst og forældre på e-mail og sms.

Bemærk at trin 2 først åbner dagen efter at trin 1 er gennemført.

Sidste frist for tilmelding til konfirmationsforberedelse er den 15.september 2023.